BANDAI STAR WARS MODEL KIT - BIKER SCOUT SE SPEEDER BIKEM


Japonská firma Bandai vyrobila už několik velmi povedených Star Wars Model kitů. Na kontě mají např. kromě velkého výběru kosmických lodí i figurky Darth Vadera, C3PO nebo Stormtroopera.



Označení Model Kit jak asi tušíte znamená, že si svojí figurku sestavíte sami, je to hodně podobné modelům aut či letadel. Avšak s tím rozdílem, že zde není potřeba lepení ani barvení. Figurky jsou plně kloubové a s artikulací jsou na stejné úrovni jako Star Wars Black Series od Hasbra. Stejnou mají i velikost 1/12, což je kolem 15 cm.

Výhoda Model kitu spočívá v tom, že je levnější. A mnohdy barvou i celkovým provedením daleko lepší než figurky od Hasbra. V tom musím Bandai pochválit. Sám jsem na zkoušku objednal dva Stormtroopery a výsledné srovnání s Black Series můžete posoudit sami z přiložených obrázků.


Biker Scout je také plně pohyblivý a v balení najdete i několik vyměnitelných rukou. Speeder bike má v zadní části u trysek vyměnitelné klapky. Celý set je dodáván s dvěma podstavci, jeden připomíná povrch Endoru a druhý povrch na Planetě Smrti.



Balení Stormtroopera je jedna velké skládačka. Balení obsahuje také obtisky nebo samolepky, které se dají využít na libovolné detaily. Já preferuji si menší detaily radši dobarvit pomocí klasického štětce.



Porovnání mezi Black Series (vlevo) a Model Kitem (vpravo). Jak je z obrázku patrné Model Kit je daleko víc lesklý a celá postava má lepší proporce, nevypadá tak pohuble. Cena Model Kitu Stormtroopera se pohybuje od 14 dolarů, což je asi 350 Kč. Black Series se u nás dají sehnat od 600 Kč.


Sdílet na Google Plus

Autor: Opticus

Chcete se dozvědět víc o autorovi tohoto článku? Pak není nic snazšího, sekci s autory najdete ve spodní části stránky.
    Blogger Komentář
    Facebook Komentář

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za komentář